Mami, tady je to krásný, to bude naše místo!

königsmühle

 

 

Königsmühle, Königův mlýn nebo také Králův mlýn je zaniklá osada nedaleko Háje u Loučné v Krušných horách. V osadě kdysi stávalo šest domů, dnes po domech zbyly jen ruiny obklopené krásnou přírodou horského údolí. Žilo tu zhruba padesát obyvatel, kteří museli po roce 1945 odejít.

königsmühle s dětmi

králův mlýn krušné hory

Díky krušnohorským nadšencům je osada Königsmühle udržována a každý rok se zde pořádá Landart festival. Některá umělecká díla tady však najdete po celý rok.

králův mlýn

konigsmuhle

krušné hory dominiky svět

Do zaniklé osady Königsmühle se dostanete z obce Háj nedaleko Loučné pod Klínovcem. V obci je těžké zaparkovat, proto doporučuji nechat auto zde a vydat se do Háje po svých. Cesta je dlouhá asi 2,5 kilometru a zvládne to i terénní kočár.

krušné hory dominiky svět

králův mlýn

krušné hory s dětmi

Moje děti si tohle výjimečné místo zamilovaly na první pohled a o tom vypovídá i Dášenky první reakce „ Mami, tady je to krásný, to bude naše místo!“. A tak se stalo, že jsme tam byli hned dvakrát, a to díky mojí děravé hlavě, která tam zapomněla stativ.

krušné hory s dětmi

krušné hory s dětmi

krušné hory s dětmi

V teplejších dnech se do Königsmühle chceme vydat znovu a zkusit tentokrát cestu přes les, abychom mohli porovnat, která trasa je pro děti lepší.

königsmühle s dětmi

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *